γερμανός (ο)

1. αυτός που τα παίρνει όλα κυριολεκτικά «είπα στον Γιώργο ότι στην ηλικία του πρέπει να πιάνει την πέτρα και να τη στύβει, αλλά δεν υπολόγισα ότι είναι γερμανός και τώρα πρέπει να τον πείσω ότι οι πέτρες δεν στύβονται» 2. αυτός που στερείται αυτογνωσίας «πάει ο άλλος ο γερμανός που έχει να πλυθεί από πέρυσι και παραπονιέται για τις μυρωδιές στο λεωφορείο»

Δεν έχουν βαρεθεί να... εκτίθενται;

Οι κάτοικοι μιας χώρας η οποία είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη όχι μόνο για τους εκατομμύρια νεκρούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και για τη μοναδική στην παγκόσμια Ιστορία βιομηχανικής αντίληψης και εκτέλεσης απόπειρα εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού, πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί (και ιδανικά να έχουν σκυμμένο το κεφάλι) όταν μιλούν για άλλες χώρες. Ακόμα περισσότερο όταν μιλούν για τα πεπραγμένα άλλων χωρών σε σχέση με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Είναι τρομερά εξοργιστικό ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, της χώρας η οποία είχε τουλάχιστον έναν καγκελάριο ο οποίος ήταν άνθρωπος των Ρώσων (τον βαψομαλλιά Σρέντερ), της χώρας η οποία εξυπηρέτησε όσο καμία άλλη την προσπάθεια της Ρωσίας να υποτάξει ενεργειακά την Ευρώπη, να ασκεί κριτική στην απόφαση της Ελλάδας να μη στείλει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία. Και γίνεται ακόμα πιο εξοργιστική αν σκεφτεί κάποιος ότι ένας υπουργός Αμυνας (ακόμα κι αν είναι Γερμανός) θα έπρεπε να ξέρει ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπό στρατιωτική απειλή.

Αδιόρθωτοι

Η απόφαση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας (με τη σύμφωνη γνώμη κάθε αρμόδιας αρχής) να μετατρέψει σχολεία της περιοχής σε πάρκινγκ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του τελικού της Conference League είναι το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε για τις προτεραιότητες του ελληνικού κράτους σε σχέση με την Παιδεία.

Υπό ομηρεία η ανώτατη εκπαίδευση

Στο μεταξύ, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών παρέμεινε για ώρες όμηρος μερικών (ανενόχλητων ως συνήθως) «φοιτητών», οι οποίοι απαιτούν οι τραμπουκισμοί τους να μένουν ατιμώρητοι, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων δεν έχει καθόλου διαταράξει την ομαλή λειτουργία των κρατικών.

Θυρεός...

Ξαναείδα τη φωτογραφία της θήκης του κινητού του Βελόπουλου με τον ρωσικό θυρεό και μελαγχόλησα στη σκέψη ότι όχι μόνο πολλοί «προοδευτικοί» συμπολίτες, αλλά δυστυχώς και στην ίδια την κυβέρνηση θεωρούν ανεπίτρεπτη την παρακολούθηση πολιτικών από την ΕΥΠ επειδή μάλλον πιστεύουν ότι η εθνική ασφάλεια κινδυνεύει από μπακάληδες και ηλεκτρολόγους.