Ποινές φυλάκισης από 3 έως 111 έτη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους έξι ενόχους για τη φονική φωτιά στο Μάτι

Στον Σωτήρη Τερζούδη, αρχηγό επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 111 έτη με εκτιτέα τα 5 έτη.
Στον Βασίλη Ματθαιόπουλο, υπαρχηγό επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ποινή φυλάκισης 15 έτη με έκτιτεα τα 5 έτη.
Στον Ιωάννη Φωστιέρη, διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων ποινή φυλάκισης 111 έτη με εκτιτέα τα 5 έτη.
Στον Νίκο Παναγιώτοπουλο, διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών ποινή φυλάκισης 111 έτη με εκτιτέα τα 5 έτη.
Στον Χαράλαμπο Χιώνη, διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής ποινή φυλάκισης 111 έτη, με εκτιτεα τα 5 έτη.
Στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, κάτοικο της περιοχής Νταού Πεντέλης που έβαλε τη φωτιά ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Εκτιτέα θα είναι τα πέντε έτη, ενώ ανακοινώθηκε ότι οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως. Η ανακοίνωση του δικαστηρίου προκάλεσε την οργή των συγγενών των θυμάτων που επιχείρησαν να κινηθούν προς την έδρα αλλα εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, εκτόξευσαν καρέκλες.  

Όταν άκουσαν ότι οι ποινές είναι εξαγοράσιμες οι συγγενείς των θυμάτων άρχισαν να φωνάζουν «να τους κάνουμε και έρανο να τους βάλουμε και δοσεις».

«Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έσας ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους» φώναξε κάποιος μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν από την είσοδο που χρησιμοποιούν οι δικαστές.

«Να κάνουμε κανέναν έρανο… Ντροπή…». «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έχασα ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους», φώναξε μια κοπέλα «Σήμερα τους καίτε ξανά», αντέδρασαν άλλοι. «Τους είπαμε και μπράβο, ξανακάντε το» φώναζαν.