Συνεχίζονται οι... επιτυχίες του Κώστα Αρβανίτη στην Ευρωβουλή, καθώς μετά τη συκοφάντηση της χώρας την οποία επιδίδεται με συνέπεια, ήρθε και η υποβάθμιση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό γήπεδο στο Ρέντη, την οποία απέδωσε σε ληγμένη φωτοβολίδα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά, ανάμεσα σε άλλα, με τις ναυτικές φωτοβολίδες, με την οποία έγινε η επίθεση στον αδικοχαμένο αστυνομικό, κάνει απροκάλυπτα λόγο για απώλεια ζωής και όχι για δολοφονία. 

Το θέμα αναδεικνύει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Σπύρος Καρανικόλας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, θέτονας παράλληλα ζήτημα εκπροσώπηση της χώρας στην Ευρωβουλή. «Η αθλιότητα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη δεν έχει τέλος. Απέδωσε τη δολοφονία Λυγγερίδη σε…ληγμένη φωτοβολίδα και κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μιλώντας για απώλεια ζωής και όχι για δολοφονία! Αυτές τις δυνάμεις θέλουμε να μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη;», σημειώνει στην ανάρτησή του.

Στην ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Κώστας Αρβανίτης γράφει:

«Η πλημμελής και σε κάθε περίτπωση ελλιπής ενσωμάτωση από την ελληνική κυβέρνηση των υποχρεώσεων που τη βαρύνουν αναφορικά με τα πυροβόλα όπλα και ειδικότερα με τα όπλα συναγερμού και σηματοδοσίας (μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και οι ναυτικές φωτοβολίδες), ιδίως σε ό,τι αφορά τον έλεγχο συμμόρφωσης στις αυστηρές τεχνικές προδιαγρφές που οι οδηγίες της ΕΕ θέτουν, οδήγησε δυστυχώς στην απώλεια ενός ακόμη νέου πολίτη, αυτή τη φορά δστην Κρήτη.

Από τα έως τώρα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία προκύπτει πως αιτία του ως άνω περιστατικού αποτέλεσε η χρήση ληγμένης φωτοβολίδας αλιευτικού σκάφους. Παρά τις προειδοποιήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ζήτημα αυτό, και μολονότι είχε προσφάτως προηγηθεί και έτερο σοβαρό περιστατικό με χρήση αντίστοιχης φωτοβολίδας που είχε ομοίως οδηγήσει στην απώλεια ζωής εντός αστυνομικού, εντούτοις έως και σήμερα δεν έχει διαμορφώσει νομικό πλαίσιο για την ασφαλή εμπορία, διακίνηση και καταστροφή τους».