Εναν ακόμη ένθερμο θαυμαστή απέκτησε η Ελληνική Λύση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο λογαριασμός «Εθνικιστική Νεολαία» (@_ethnikistes) αποκήρυξε τη στήριξη που αφειδώς παρείχε στον κάθειρκτο κατάδικο Ηλία Κασιδιάρη και δήλωσε υποταγή στον Κυριάκο Βελόπουλο με μια λιτή ανακοίνωση: «Πριν 1 μήνα ήμασταν με Κασιδιάρη και κατά του Βελόπουλου, όμως τώρα έχουν αλλάξει πολλά για εμάς, καταλάβαμε ότι ο Βελόπουλος είναι η μόνη μας ελπίδα, καταλάβαμε ότι ο Βελόπουλος δεν είναι άνθρωπος του συστήματος. Μην κάνετε το λάθος που κάναμε εμείς το 2023, τώρα Βελόπουλος». Κι εις ανώτερα...

Μικροί εμφύλιοι

Η στήλη σάς ενημέρωσε ήδη από την Παρασκευή ότι υπάρχει εσωκομματική αναταραχή στην κούρσα των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι μηχανισμοί του κόμματος δεν βλέπουν με καλό μάτι ότι προηγούνται (και με διαφορά) η Σοφία Μπεκατώρου και ο πρώην καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς, ενώ έπονται οι δύο νυν ευρωβουλευτές (Αρβανίτης – Κουντουρά). Δεδομένου ότι θα εκλεγούν τέσσερις στο καλό σενάριο, τα μαχαίρια έχουν βγει για τα καλά. Κάπως έτσι εξελίσσεται μια διαδικασία «κοντέματος» της Σοφίας Μπεκατώρου με δημοσιεύματα περί συμπεριφοράς «ντίβας και βεντέτας», τα οποία αναπαράγονται στα social media από τα γνωστά και μη εξαιρετέα trolls που στήριξαν την εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος. Το ίδιο συμβαίνει και με την υποψηφιότητα του Νίκου Παππά, τον οποίο θεωρούν απρόβλεπτο στις δηλώσεις του και εσωκομματικά εκτιμούν ότι πολύ σύντομα θα κληθούν «να μαζέψουν τ’ ασυμμάζευτα».

Φρέσκα κουλούρια...

Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας και παγίωσή της σε ποσοστά ελαφρώς πάνω από το εκλογικό ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019 (33+%), τον ΣΥΡΙΖΑ στο 14-15%, το ΠΑΣΟΚ στο 11-13%, την Ελληνική Λύση στο 8-9%, το ΚΚΕ στο 7-8%, την Πλεύση Ελευθερίας στο 4-5%, τη Νίκη οριακά στην είσοδο στην Ευρωβουλή και όλους τους υπολοίπους οριακά εκτός. Τα ποσοστά αυτά διαμορφώνουν τρία κύρια δεδομένα: Πρώτον, η Νέα Δημοκρατία, πέντε χρόνια μετά την άνοδό της στην εξουσία, παραμένει ακλόνητη στην κορυφή με σχεδόν είκοσι μονάδες διαφορά από τον δεύτερο – μια επίδοση για ρεκόρ Γκίνες. Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει ξεκάθαρα τη δεύτερη θέση, αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη. Τρίτον, ουδείς εκ των Κασσελάκη – Ανδρουλάκη φαίνεται να μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωθυπουργία.