Αλλο ένα χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής του Ρίμινι! Ο Λευτέρης Πετρούνιας σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, κάνοντας όλους τους Ελληνες υπερήφανους και υπενθυμίζοντάς μας τις τεράστιες εθνικές δυνατότητές μας στον αθλητισμό και όχι μόνο. Η Ελλάδα μαχόμενη ξανά ψηλά! Πολύ ψηλά!

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας για ακόμα μία φορά έφερε την Ελλάδα στην κορυφή! Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ρίμινι και σήκωσε ξανά τη γαλανόλευκη ψηλά! Σε ευχαριστούμε, Λευτέρη. Θερμά συγχαρητήρια!», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις έγινε γνωστή η επιτυχία του κορυφαίου αθλητή μας. «Ο ανυπέρβλητος Λευτέρης Πετρούνιας στέφθηκε για έβδομη φορά πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους. Μοναδικό επίτευγμα, απίστευτο ρεκόρ στην παγκόσμια ιστορία της ενόργανης γυμναστικής. Λευτέρη, οι λέξεις είναι φτωχές για όσα έχεις προσφέρει στον αθλητισμό μας. Η Ελλάδα σε ευγνωμονεί», έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Και ήρθαν και τα νέα για το ασημένιο μετάλλιο στο δίκωπο από τη Χριστίνα Μπούρμπου και την Ευαγγελία Αναστασιάδου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, για να μας «απογειώσουν»! Η Ελλάδα που αγωνίζεται και νικά, νικά, νικά! Από το πρώτο του μετάλλιο το 2010 και μετά, ο Λευτέρης Πετρούνιας μάς γεμίζει χαρές. Και γεμίζουμε προσδοκίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι! Ολα δείχνουν ότι θα μας φέρει άλλο ένα μετάλλιο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, χρυσός ολυμπιονίκης και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι μια πολύπλευρη και σύγχρονη προσωπικότητα-πρότυπο. Χαμογελαστός, δημοφιλής και εξαιρετικός χαρακτήρας, κερδίζει τους πάντες γύρω του. Οι διακρίσεις του αμέτρητες και αποτέλεσμα πολύ σκληρής και εντατικής δουλειάς. Ακόμα και σήμερα, ο πρωταθλητής μας επιδίδεται ως ένα σύγχρονος «traceur» στο πολύ αγαπητό σε μερίδα της νεολαίας παρκούρ, το οποίο τον βοηθά να διατηρεί την ικανότητα κίνησής του. Αυτό αναδεικνύει την τολμηρότητά του, αλλά και την προσωπικότητα ενός αθλητή, ο οποίος δεν περιχαρακώνεται στα όρια που θέτει η συμβατική προπόνηση και αναζητεί συνεχώς τη βελτίωση, με κάθε τρόπο, αλλά και με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Η ψυχούλα του το γνωρίζει πόσες θυσίες απαιτούνται για να φτάσει ένας αθλητής σε αυτό το επίπεδο! Η προπόνηση είναι σκληρή, όπως είναι γενικότερα και το πρόγραμμα ενός αθλητή σε αυτό το επίπεδο. Παρεκκλίσεις δεν επιτρέπονται και απαιτείται απόλυτη αφοσίωση στο σκοπό. «Αυτή είναι η μαγεία του πρωταθλητισμού λοιπόν! Από την κόλαση στον παράδεισο. Ενας Γολγοθάς χρόνων τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο. Φύγαμε για Τόκιο! Ευχαριστώ την ομάδα μου και όλους εσάς που είστε δίπλα μου σε αυτή τη διαδρομή!», έγραψε στο Τwitter στις 25 Ιουνίου 2021.

«Καθαρά αξιακή πράξη»

Στις 20 Φεβρουαρίου 2024, ο Λευτέρης Πετρούνιας, μαζί με άλλους Ελληνες ολυμπιονίκες, ορκίστηκε, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, αξιωματικός των Ενόπλων μας Δυνάμεων, στη ΛΑΕΔ. Δίπλα στον Λευτέρη Πετρούνια, ο κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος, ο άλτης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου και άλλοι εκ των σπουδαίων αθλητών μας. «Υποδεχόμαστε σήμερα στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων ανθρώπους που έχουν τιμήσει με την προσπάθειά τους το εθνόσημο. Η Πολιτεία ενέδυσε την αποδεδειγμένη αριστεία των ολυμπιονικών με την έντιμη στολή του Ελληνα αξιωματικού. Την ενέταξε έτσι με τον πιο πανηγυρικό τρόπο στο πιο αντιπροσωπευτικό συλλογικό του Ελληνισμού, στις Ενοπλες Δυνάμεις της. Και θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η ένταξη αυτή των ολυμπιονικών στις Ενοπλες Δυνάμεις δεν συνιστά απάντηση σε πρόβλημα βιωσιμότητας. Αντίθετα, είναι μια καθαρά αξιακή πράξη, μια επιλογή ένταξης αριστείας στο εθνικό όλον», είπε τότε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι νυμφευμένος με την αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση, η οποία σήμερα είναι αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού – Ολυμπιακού Ιδεώδους στην Περιφέρεια Αττικής και έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Σοφία και την Ελένη.