Με αφορμή τις δηλώσεις του εξαδέλφου Κασσελάκη ότι είναι καλοδεχούμενες οι ψήφοι της Ακροδεξιάς, η Νέα Αριστερά επιτέθηκε (πρώτη απ’ όλα τα κόμματα) στον ΣΥΡΙΖΑ με μια σκληρή ανακοίνωση. Θέλοντας να στηλιτεύσει την ανακοίνωση, ο Νίκος Καρανίκας θυμήθηκε ότι παλαιότερα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, είχε επίσης κάνει άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ζητώντας την ψήφο τους.

Βέβαια, ο Νίκος Καρανίκας σκοπίμως αποσιωπά ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαχρονικό σχέδιο «να κερδίσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής» ήδη από το 2014. Στις 21 Μαΐου 2014, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε ότι δεν θα έρθει σε σύγκρουση με «τους παραπλανημένους ψηφοφόρους» της Χρυσής Αυγής και ότι «τα δημοκρατικά κόμματα έχουν καθήκον να τους ξανακερδίσουν», κλείνοντας το μάτι σε όσους είχαν ψηφίσει την εγκληματική οργάνωση. Ηταν μάλιστα η περίοδος που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμαζόταν να κυβερνήσει και πρόβαλλε τον πεζοδρομιακό τσαμπουκά ως κύριο πολιτικό χαρακτηριστικό, γεγονός που γοήτευε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και λοιπών περιθωριακών κομματιδίων.

Το πώς συμπεριφέρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση απέναντι στη Χρυσή Αυγή είναι γνωστό και καταγεγραμμένο και δεν θέλει ιδιαίτερη ανάλυση... Και φτάνουμε παραμονές των πρώτων εκλογών του 2023 (17 Μαΐου), όπου ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ότι «στόχος μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν Χρυσή Αυγή να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε». Είναι αυταπόδεικτο ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιούσε οργανωμένο σχέδιο της τότε ηγεσίας του κόμματος, που πόνταρε στην ακροδεξιά δεξαμενή και την προσέλκυση «ψήφου διαμαρτυρίας» για να ενισχύσει την εκλογική δύναμή του.