Είναι «ιστορικό γεγονός» ότι ο «ιστορικός ηγέτης» του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε μπολιάσει το κόμμα του, με μεγάλη είναι η αλήθεια επιτυχία, με την «ιδεολογία του πολακισμού». Γι’ αυτό είναι πολιτική κωμωδία να βλέπεις τον Κασσελάκη να πλειοδοτεί σε «πολακισμό», όταν το κόμμα είναι απλά... Πολάκης: στον πολιτικό λόγο, στο ύφος, στον «πολιτικό πολιτισμό», στη στρατηγική (να κλείσουμε μερικούς στη φυλακή), στη στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων, στην εχθροπάθεια, στον άκρατο λαϊκισμό και κυρίως στις θεωρίες συνωμοσίας.

Οπότε δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ο σημερινός επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ: τον πρόλαβε ο Τσίπρας. Βέβαια, ο Τσίπρας πλήρωσε πανάκριβα τον λογαριασμό του «πολακισμού», αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ο «αδιαμεσολάβητος» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να πληρώσει αντίστοιχο εκλογικό λογαριασμό και ο ίδιος.

Στο σημείο αυτό δεν μπορούμε να μην τονίσουμε την αξιοθαύμαστη προσπάθεια του αστακοκαραβοκύρη προέδρου της Αριστεράς να ξεπατικώσει όλες τις «πατέντες» του Βελόπουλου. «Επιστολές του Ιησού» ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, «θαύματα στην κολυμπήθρα» ο Κασσελάκης του ΣΥΡΙΖΑ. Εθνικοπατριωτικά συνθήματα ο πρώτος, εθνοακαταλαβίστικα συνθήματα ο άλλος, με γαρνιτούρα λίγο από ΝΑΤΟ, λίγο από Ισραήλ και λίγο από Ουκρανία.

Κλείνοντας και συμπερασματικά, θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφέρουμε ότι αυτοί οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θέλουν να σώσουν την Ελλάδα. Σαν τον Τσίπρα και τον Καμμένο ένα déjà vu!