Σε δείπνο που παρέθεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας παρακάθισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας,Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μαζί με 570 εθελόντριες που διακονούν στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια ζωής της.

Είναι η πρώτη κοινή παρουσία της Προέδρου με μητροπολίτη μετά την αντιπαράθεση σχετικά με τον γάμο των ομοφύλων, υπέρ του οποίου η Πρόεδρος είχε πάρει ανοιχτά θέση.

Η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε με θερμά λόγια κατά τον χαιρετισμό της στο έργο της Μητρόπολης.

«Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω όλες εσάς τις εθελόντριες, που προσφέρετε ανιδιοτελώς τον χρόνο σας και τη στοργή σας σε όσους έχουν ανάγκη. Διακόνισσες της αγάπης σας ονομάζει ο Σεβασμιώτατος Βαρνάβας, και δεν νομίζω πως σας ταιριάζει πιο εύστοχος χαρακτηρισμός. Γιατί προετοιμάζοντας φαγητό για όσους το χρειάζονται, βάζετε μαζί και το περίσσευμα της καρδιάς σας.

Λειτουργώντας σαν μητέρες, αδελφές, συγγενείς, φίλες όσων σιτίζονται στις δομές της Μητρόπολης, τους χαρίζετε, μαζί με το ζεστό γεύμα, το ενδιαφέρον, τη συμπάθεια, την καλοσύνη σας και τους κάνετε να γευτούν τη θέρμη της αλληλεγγύης. Γι’ αυτό και τα όσα κάνετε εδώ δεν μας συγκινούν απλώς, μας παρακινούν και μας εμπνέουν.

Στο τραπέζι μας κάθεστε κι εσείς, οι ιερείς που συντονίζετε τη φιλανθρωπική δράση στις ενορίες σας. Σημαιοφόροι της συμπόνοιας, αχθοφόροι του καλού, είστε εκείνοι που, πάντοτε παρόντες, μεριμνάτε για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Κι όλοι, εθελόντριες και κληρικοί, υπό την καθοδήγηση του Μητροπολίτη Βαρνάβα, ασκείτε το έργο της αγάπης ως καίριας έκφρασης της ποιμαντικής διακονίας της Εκκλησίας».