Η πληροφορία ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος εντάσσεται στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ δεν κυκλοφόρησε ξαφνικά. Εδώ και καιρό ακουγόταν στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, δεδομένου ότι είχε τεθεί θέμα ακόμη και ένταξής του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Απλά δεν ενδιέφερε κανέναν παρά μόνο κάποιους Συριζαίους –από τους παλιούς που έχουν μείνει στην Κουμουνδούρου– οι οποίοι έκαναν ευχέλαια και… αγιασμούς –στο πλαίσιο της στροφής του κόμματος προς τη θρησκεία– ώστε να μην είναι αλήθεια.

Βέβαια, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος από το 2019 είχε δηλώσει ότι βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Κοντά στον τότε αρχηγό, τον τέως του κόμματος, τον Αλέξη Τσίπρα. Η προσέγγιση δεν είχε κάποιο απτό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Μέχρι τη διαρροή της πληροφορίας -που δεν έχει προς το παρόν διαψευστεί- σύμφωνα με την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης τον επέλεξε ως στενό συνεργάτη του.

Ενδεχομένως η κρουαζιέρα στα νησιά που έληξε άδοξα λόγω… καιρού να έδωσε τη δυνατότητα στον πρόεδρο Στέφανο -απλά Στέφανο, διότι είναι απλός, προσιτός και αδιαμεσολάβητος- να σκεφτεί τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσει μέχρι τις εκλογές. Και φυσικά να επιλέξει κάποιον που κινείται κατά δήλωσή του στον χώρο του κέντρου, της κεντροδεξιάς, της κεντροαριστεράς, της αριστεράς μέχρι και αυτόν του μαρξισμού. Όπως δηλαδή και ο ίδιος ο Στέφανος της Ελλάδας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθούν συμβουλές επικοινωνιακές για την ανατροπή στις ευρωεκλογές, στην οποία εξακολουθεί να πιστεύει ο Στέφανος -και μόνο αυτός- από ένα παλαιό, πολύ παλαιό, στέλεχος της Ν.Δ. που ως υποψήφιος για δήμαρχος της Αθήνας υπέστη ήττα από τον Γιώργο Καμίνη, χρησιμοποιώντας τη ρητορική που σήμερα χρησιμοποιεί ο Στέφανος Κασσελάκης, τη μαύρη καταχνιά δηλαδή και την καταστροφολογία.

Το 2023 ήταν παρά τρίχα υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξαν όμως αντιδράσεις και τελικά στα ψηφοδέλτια για τις εθνικές εκλογές βρέθηκε μόνο ο συνοδοιπόρος του Ευάγγελος Αντώναρος, με τον οποίο βρέθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τώρα συναντώνται και πάλι. Και οι Συριζαίοι ψάχνονται έχοντας χάσει κάθε προσανατολισμό. Και πολιτικό και ιδεολογικό.

Πάντως οφείλουμε όλοι να παραδεχθούμε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει πολλά στους αρθρογράφους, πολιτικούς αναλυτές και πολιτικούς συντάκτες.

Στέφανε, σ' ευχαριστούμε…