Για κρίση μιλάει η αντιπολίτευση και ενδεχομένως να έχει δίκιο όσον αφορά ορισμένες πτυχές της ελληνικής οικονομίας, όμως στον μέσο όρο του πληθυσμού τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει ευημερία σε μεγάλο κομμάτι των πολιτών και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τη δυνατότητα που έχουν ορισμένα νοικοκυριά να πάνε διακοπές, ειδικά το Πάσχα.

Η τουριστική κίνηση για την περίοδο του Πάσχα καταγράφεται αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. Αυτά τα στοιχεία δεν τα παρουσιάζω εγώ. Τα παρουσίασε και τα δημοσίευσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων, Fedhatta, Λύσανδρος Τσιλίδης, ο οποίος εκτίμησε ότι ο εγχώριος τουρισμός θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που προκύπτουν από τις κρατήσεις, οι προορισμοί που έχουν κερδίσει τους Ελληνες, σύμφωνα με τα τουριστικά γραφεία, είναι οι εξής: τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με τη Χίο, τη Λέρο και τη Μυτιλήνη στις πρώτες θέσεις, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, με την Τήνο, τη Σύρο, την Πάρο, τη Νάξο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και τη Ρόδο, την Πάτμο, την Κω και τη Λέρο να πρωτοστατούν.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία από τις κρατήσεις των ταξιδιωτών, το Ιόνιο πρωταγωνιστεί και φέτος στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών, με μεγάλη ζήτηση για Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Λευκάδα, Παξούς και Ιθάκη λόγω και των παραδοσιακών εθίμων του Πάσχα. Το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια και τα Ιωάννινα ελκύουν τους ταξιδιώτες που προτιμούν την ενδοχώρα, ενώ η Χαλκιδική όσους αναζητούν το συνδυασμό με τη θάλασσα. Η Πελοπόννησος έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, ιδιαίτερα η Μονεμβασιά, η Στούπα, η Καρδαμύλη και η Καλαμάτα, όπως και το Ξυλόκαστρο με το Ναύπλιο. Επιπλέον, οι Ελληνες ταξιδιώτες θα κατευθυνθούν και προς όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές με ξενοδοχεία τα οποία άνοιξαν μετά το Πάσχα των Καθολικών. Κίνηση παντού, δηλαδή, και μάλιστα αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.

Ξέρετε, στην Ελλάδα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθούν να κερδίσουν ψήφους μέσα από παραποίηση, προς το χειρότερο φυσικά, της εικόνας που έχει σήμερα η Ελλάδα σε σχέση με το παρελθόν. Δυστυχώς αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να ασκήσουν τα πολιτικά καθήκοντά τους μέσα από την εικόνα της φτώχειας και της μιζέριας. Υπάρχει τέτοια εικόνα σήμερα; Υπάρχει, αλλά είναι περιορισμένη και σε καμία περίπτωση δεν αφορά το σύνολο της χώρας. Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας βελτιώνονται και αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις εκθέσεις των διεθνών οίκων, αλλά και στην πραγματική οικονομία. Γιατί πραγματική οικονομία είναι η αύξηση κατά 20% της τουριστικής κίνησης φέτος το Πάσχα σε σχέση με το 2023, παρά τις αυξήσεις που παρατηρούνται στα ακτοπλοϊκά και τα αεροπορικά εισιτήρια για τους περισσότερους προορισμούς της χώρας.

Για να καταλήξουμε λοιπόν: Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα που παρουσιάζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να μην έχουμε γίνει Ελβετία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε η χώρα που θέλουν να παρουσιάζουν τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης. Ενδεχομένως αυτή θα ήταν η εικόνα που θα ήθελαν για την Ελλάδα, επειδή δεν βρίσκονται ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ομως η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Με επίσημα στοιχεία και με στατιστικά, η Ελλάδα δεν είναι η χώρα που ήταν πριν από 15 χρόνια. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλες και σε όλους...