Ο Στέφανος Κασσελάκης χτίζει… κίνημα. Από κάτω προς τα πάνω, όπως λέει. Βλέπει το ρεύμα να έρχεται –το κινηματικό, όχι το άλλο που παρασύρει όποιον είναι κοντά όταν φουσκώνει– έχει αέρα στα πανιά του –αν και για την κρουαζιέρα στα νησιά δεν προτίμησε ιστιοπλοϊκό– και δηλώνει έτοιμος για την ανατροπή. Για μια νικηφόρα πορεία.

«Δεν θα σας διαψεύσω, από κει και πέρα σηκώστε ανάστημα και πάμε να χτίσουμε αυτό το κίνημα, να υπάρξει επιτέλους μια κάθαρση στο πολιτικό σύστημα, σε όλο αυτό το κύκλωμα από ρουσφέτια και εξαρτήσεις, σε όλη αυτήν την ξύλινη δηθενιά που κυβερνά τη χώρα» έγραφε στο instragram, αποκλεισμένος από τη θαλασσοταραχή, απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν θα πάει στη Ρόδο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάτι γίνεται. Κάτι γεννιέται. Ένα κίνημα από κάτω προς τα πάνω. Άνθρωποι που λένε "δεν πάει άλλο" και συντάσσονται με ένα κόμμα για πρώτη φορά» έγραφε σε ανάρτησή του την επομένη της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός του.

Με απλά λόγια, ο Στέφανος φτιάχνει ένα… κίνημα. Το ερώτημα είναι τι είναι αυτό το κίνημα; Και από ποιους; Διότι προς το παρόν το μόνο κίνημα για το οποίο μπορεί να δηλώνει ότι χτίζει είναι αυτό των σέλφι. Ναι, σε αυτό έχει μια πρωτοκαθεδρία, αν και υπολείπεται άλλων ινφλουένσερ της δημόσιας ζωής του τόπου. Αλλά και πάλι, όπως λέει, «χτίζεται», οπότε έχει καιρό μπροστά του.

Όταν θεωρείς πάντως κίνημα τις σέλφι που κάποιοι βγάζουν μαζί του και τις αγκαλιές, την ώρα που στο λιμάνι σε περιμένουν για να σε υποδεχθούν 10 νοματαίοι, ένα θεματάκι υπάρχει. Και δεν μιλάμε για νησιά λίγων κατοίκων, αλλά παραδείγματος χάριν για τη Λέσβο. Που μικρή δεν τη λες για να έχει υποδοχή από 10 άτομα με τους Συριζαίους να σου έχουν γυρίσει την πλάτη.

Διότι ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα. Του το επισήμανε πρόσφατα και ο αρθρογράφος της «Αυγής», που εκφράζει τις θέσεις και τις σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα, ο Θανάσης Καρτερός, γράφοντάς του ότι οι μισοί ψηφοφόροι του κόμματος που το 2023 ψήφισαν, σήμερα έχουν φύγει για άλλη Γη, άλλα μέρη. Και χωρίς… οπαδούς και ανθρώπους έτοιμους να
κινητοποιηθούν κίνημα δεν φτιάχνεις.