«Πάνδημο το αίτημα μιας μεγάλης ανατροπής» στις ευρωεκλογές, λέει και ξαναλέει, με στεντόρεια τη φωνή, ο πρόεδρος-αστακοκαραβοκύρης του ΣΥΡΙΖΑ. Oπου μέσα στη μεγάλη ανατροπή βλέπει –ως αφόρητος νάρκισσος– πρωταγωνιστή τον εαυτό του.

Γράφει η Ιουλία Σκούρτη

Ωστόσο, επειδή αγνοεί βασικά πράγματα περί της πολιτικής και της οικονομίας, κάποιος πρέπει να του πει –έστω κι αν είναι μάταιος κόπος– τα εξής:

1 Η μόνη ανατροπή που αναμένεται να συμβεί το βράδυ των ευρωεκλογών είναι η δική του, εφόσον επιβεβαιωθούν οι σημερινές δημοσκοπήσεις. Πώς θα κρατήσει την καρέκλα του αν η διαφορά από την Κεντροδεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πάνω από 15 μονάδες; Να του... θυμίσουμε – αν και τότε ήταν στο εξωτικό Μαϊάμι– ότι στις ευρωεκλογές του 2019 (σ.σ.: επιτέλους κάποιος δικός του πρέπει να τον ενημερώσει ότι στις 9 Ιουνίου έχουμε ευρωεκλογές και ουχί εθνικές κάλπες) ο «άχαστος» Τσίπρας έχασε με 10 μονάδες διαφορά από τον Μητσοτάκη και αναγκάστηκε να πάει σε πρόωρες εκλογές, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία κέρδισε με αυτοδυναμία. Αρα, με μια διαφορά πάνω από 10 μονάδες θα έχει ενδιαφέρον πώς θα παραμείνει στην καρέκλα του...

2 Η «δεύτερη ανατροπή», που, όπως όλα δείχνουν, θα έρθει το βράδυ των ευρωεκλογών, θα αφορά τη βαριά ήττα του λαϊκισμού και της τοξικότητας. Εξάλλου είναι νωπές οι μνήμες από την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ την περίοδο 2015-2019. Τώρα ποιοι έπεισαν τον «ουρανοκατέβατο» Κασσελάκη ότι μπορεί με τοξικότητα, λάσπη, λαϊκισμό και θεωρίες συνωμοσίας να «ανατρέψει» την κανονικότητα και να βάλει, ως... νέος Τσίπρας, μπουρλότο στην οικονομία και στην κοινωνική ηρεμία μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλα αυτά τα σχέδια θα μείνουν σχέδια και, επειδή θα έχουμε μπει για τα καλά στο καλοκαίρι, όλα αυτά τα «παλαβά σενάρια» θα μοιάζουν ως «όνειρα θερινής νυκτός».

3 Η εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών είναι απλά ασέβεια στη μνήμη των 57 ψυχών και των οικογενειών τους. Και μένουμε σ’ αυτό...

4 Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς σε θεοκρατούμενο κόμμα με «θαύματα», «βαφτίσεις», «μοναστήρια» και με το γνωστό σύνθημα άλλων καθεστώτων «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» είναι αποκλειστικά δικό του θέμα. Μη λέει όμως ότι είναι αριστερός και ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερό κόμμα γιατί ξεκαρδίζονται στα γέλια μέχρι και τα... ντουβάρια της Κουμουνδούρου.