Αυτά που υπόσχεται ότι θα δώσει ο Στέφανος Κασσελάκης σε όλους όσοι έχουν αιτήματα –αλλά και σε αυτούς που δεν έχουν– ανέρχονται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Και κάθε φορά που μιλάει –όπως σχολιάστηκε από κυβερνητικά στελέχη– ο… λογαριασμός ανεβαίνει κατά 10 δισ. ευρώ, όπως έγινε πρόσφατα με τις δαπάνες για την Υγεία.

Στο ερώτημα για το πού θα βρεθούν τα λεφτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ένα… κοστολογημένο πρόγραμμα από τα εξειδικευμένα στελέχη του κόμματος υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως τα λεφτά θα βρεθούν από την πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, τη φορολόγηση των μερισμάτων και άλλα τέτοια ωραία που φυσικά επειδή μιλάμε για την… Αριστερά αφορά τους πλουσίους. Την ελίτ που έλεγε και ο Αλέξης ο Τσίπρας.

Μόνο που και πάλι ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Τα κουκιά είναι μετρημένα. Έσοδα, έξοδα, κοινοτικά προγράμματα, Ταμείο Ανάκαμψης –οι πόροι του οποίου δίνονται με συγκεκριμένους όρους και συγκεκριμένες προϋποθέσεις–, επενδύσεις, άντε ιδιωτικοποιήσεις –όχι όπως αυτές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε αρχίσει να χαρίζει, όπως για παράδειγμα έγινε στην περίπτωση του ΟΣΕ πωλώντας μπιρ παρά που λένε– και αυτό είναι όλο.

Οπότε το ερώτημα παραμένει. Πού θα βρει τα λεφτά ο Στέφανος Κασσελάκης; Τα λεφτόδεντρα της Κουμουνδούρου μαράθηκαν το 2015 και γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε ό,τι φόρο βρήκε μπροστά του διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας, καταστρέφοντας τη μεσαία τάξη.

Μια έρευνα για το πού θα βρει ο επιχειρηματίας – αστακοκαραβοκύρης – εφοπλιστής πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά τείνει να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα. Ποιο είναι αυτό; Μα είναι απλό. Έχει τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής. Εκείνα τα 680 δισ. του Αρτέμη Σώρρα που η κακιά δεξιά κυβέρνηση δεν δέχθηκε την περίοδο μετά το 2012 προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέος της χώρας και να αρχίζουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια οι Έλληνες.

Δεν είναι αστείο. 680 δισ. είναι αυτά. Ή μάλλον ήταν. Τώρα με τους τόκους θα έχει ανέβει το πόσο κι άλλο. Και μόνο αν κάποιος έχει αυτά τα λεφτά μπορεί και το χρέος να αποπληρώσει και τις υποσχέσεις του να υλοποιήσει χωρίς να νοιάζεται για το αν τα έσοδα - έξοδα βγαίνουν.

Και θα αναρωτηθεί κάποιος: Μα ο Σώρρας πήγε φυλακή. Κατηγορήθηκε για απάτη. Είναι όμως έτσι; Μήπως τελικά απλά οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής άλλαξαν χέρια; Και μήπως απλά δόθηκαν σε ένα πρόσωπο που έχει αδιαμεσολάβητη σχέση με τους πολίτες ώστε απλόχερα να τα δώσει; Βέβαια και οι πολίτες δεν μπορούν να τα πάρουν έτσι απλά.

Πρέπει να τον εμπιστευτούν. Να τον αγαπήσουν με την καρδιά τους ώστε και αυτός με τη  σειρά του να τους ανταμείψει. Δεν μοιράζεις έτσι απλά τόσο χρήμα. Πρέπει να εμπιστευτεί και αυτός τους πολίτες που θα τον ψηφίσουν αναμένοντας το μάννα εξ ουρανού.

Πίστευε και μη ερεύνα που λένε και οι γραφές. Αυτές που ο θεόσταλτος –βάσει προφητείας αγίου– και θαλασσοδαρμένος αρχηγός τιμά, διαχωρίζοντας φυσικά τη θρησκεία από το κράτος για να μην παρεξηγούμαστε.

Ειρωνικό το σχόλιο; Αστείο; Ίσως. Αν όμως δεν υπάρχει σχέση με τις μετοχές, αν δεν έχει τα δισεκατομμύρια της Τράπεζας της Ανατολής, τουλάχιστον ας πει πού θα βρει τα λεφτά για να κάνει όσα λέει. Ας μαζέψει όλες τις μέχρι τώρα υποσχέσεις του και όσες έπονται, ας κάνει κοστολόγηση κανονική, όχι ο ίδιος αλλά κάποιος εξειδικευμένος φορέας –όπως του δίνει τη δυνατότητα σχετικός νόμος– και ας το παρουσιάσει.

Διαφορετικά, η πλάκα δεν θα σταματήσει.

Υγ:. Προσοχή. Τα άλλα δισ. τα έχει καπαρώσει ο Κυριάκος ο Βελόπουλος. Αυτά από τις εξορύξεις. Και ήδη τα έχει τάξει σε συνταξιούχους και άλλες ευπαθείς ομάδες…