Ο Ανδρέας Δρυμιώτης εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να πετύχει αυτοδυναμία από την πρώτη κάλπη, ενώ προβλέπει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καταλάβει την τρίτη θέση.
Η εκλογική προοπτική της Νέας Δημοκρατίας, η πιθανότητα επίτευξης αυτοδυναμίας από την πρώτη κάλπη και η πολιτική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκαν στο επίκεντρο των εκτιμήσεων του πολιτικού αναλυτή Ανδρέα Δρυμιώτη. Ο ίδιος προβλέπει ότι ο πρώην πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι σήμερα εμφανίζεται στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων, θα καταλήξει τρίτος στις επόμενες εκλογές, ενώ εκτιμά ότι η ΝΔ μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά της και να κινηθεί ακόμη και στην περιοχή του 36%-37%, διεκδικώντας αυτοδυναμία από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.
Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καταλήξει τρίτος στις επερχόμενες εκλογές, προσθέτοντας ότι η ΝΔ μπορεί να κατακτήσει αυτοδυναμία και από την πρώτη κάλπη, διατύπωσε ο Ανδρέας Δρυμιώτης το πρωί της Τετάρτης.
Η ανάλυση του Δρυμιώτη
«Αυτή τη στιγμή δεύτερος είναι ο Τσίπρας αλλά έχω προσωπικά τον βλέπω τρίτο» είπε ο πολιτικός αναλυτής στο Action 24 ενώ για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι «από το 31% που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, πολύ εύκολα γίνεται 36%-37%».
Στο πλαίσιο αυτό τόνισε «να μην πάει ο κόσμος να μην ψηφίσει θεωρώντας ότι θα υπάρξει δεύτερη κάλπη, αυτό το είδαμε όταν το 14% έβγαλε δήμαρχο στην Αθήνα επειδή θεώρησε ότι ήταν σίγουρη η εκλογή Μπακογιάννη την δεύτερη Κυριακή».
Κληθείς, δε, να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων του Άδωνι Γεωργιάδη που χαρακτήρισε «σερβιτόρο συμφερόντων» τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Δρυμιώτης είπε «είναι γεγονός ότι εξυπηρέτησε συμφέροντα ο Τσίπρας. Όταν εξυπηρετείς τι είσαι;».
Με αφορμή τέλος το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ ο Ανδρέας Δρυμιώτης παρατήρησε «ο Τραμπ δεν κατάφερε να λύσει το θέμα της ακρίβειας, ούτε στην Ελλάδα το έχουμε καταφέρει. Πες ότι βγάζουμε τον Τσίπρα ή τον Ανδρουλάκη τι θα κάνουν; Πρέπει να μας πουν τι θα κάνουν. Να μειώσουν φόρους δεν μπορούν γιατί υπάρχουν περιορισμοί από την Ευρωπαϊκή Ένωση».