Ο Αλμπέρτο Φερνάντες και η Κριστίνα Φερνάντες δεν αποκλείεται να επικρατήσουν στις εκλογές του Οκτωβρίου από τον πρώτο γύρο, κατέδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου CEOP που δημοσίευσε η εφημερίδα «Página 12».

Κατά τη δημοσκόπηση, το ψηφοδέλτιο των δύο Φερνάντες (δεν έχουν συγγενική σχέση) οδεύει να συγκεντρώσει 39,3% των ψήφων στον πρώτο γύρο της 27ης Οκτωβρίου, ενώ ο νυν Πρόεδρος, ο κεντροδεξιός Μαουρίσιο Μάκρι, θα περιοριστεί στο 29,7%.

Για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο, ο υποψήφιος ή η υποψήφια για την Προεδρία πρέπει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 45% των ψήφων ή, εναλλακτικά, να λάβει 40% και να έχει διαφορά δέκα εκατοστιαίων μονάδων από τον πλησιέστερο ή την πλησιέστερη αντίπαλό του.

Η απόφαση της Φερνάντες δε Κίρσνερ να διεκδικήσει την αντιπροεδρία του κεντρώου Αλμπέρτο Φερνάντες -βετεράνου της αργεντίνικης πολιτικής, ο οποίος στο παρελθόν είχε στηρίξει την πρώην Πρόεδρο, πριν κατόπιν συγκρουστεί μαζί της- προκάλεσε κατάπληξη σε πολλούς. Πολλοί αναλυτές θεωρούσαν πως θα ήταν υποψήφια για την Προεδρία.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας, η οποία θεωρείται πως πρόσκειται στους περονιστές, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων από τηλεφώνου και με δείγμα 1.000 ψηφοφόρους σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα για