Ξανά στην προεκλογική μάχη ρίχνεται από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ένα πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων μέχρι τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, το οποίο περιλαβάνει  επισκέψεις σε όλη τη χώρα.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να καλύψει και τις 13 περιφέρειες της χώρας μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, μεταφέροντας το μήνυμα για πολιτική σταθερότητα, όπως αυτό το έθεσε εκ νέου χθες στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, στην οποία υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης της υλοποίησης ενός τολμηρού μεταρρυθμιστικού προγράμματος «για το οποίο και ψηφιστήκαμε από τον ελληνικό λαό», όπως είπε.

Έτσι, το πρωί ο  ο πρωθυπουργός ξεκινά σήμερα από τη Δυτική Αττική και το Χαϊδάρι ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών που συνεχίζεται την Παρασκευή το πρωί στη Χίο και το Σάββατο απόγευμα στην Χαλκίδα. 

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Μονή Δαφνίου και τον Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος χθες στις επικείμενες ευρωεκλογές, έβαλε τον πήχη στο ποσοστό των τελευταίων ευρωεκλογών, και είπε ότι σε αυτές του 2019, οι οποίες έγιναν λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία πήρε 33% και στη συνέχεια πήρε 39%. Υπογράμμισε ότι ιστορικά σε όλες τις ευρωεκλογές, υπάρχει πάντα μία απόκλιση -για τα μεγάλα κόμματα τουλάχιστον, για τα κόμματα εξουσίας- μεταξύ των ποσοστών που λαμβάνουν στις εθνικές εκλογές και των ποσοστών που λαμβάνουν τελικά στις ευρωεκλογές.