Τον γύρο του κόσμου κάνει η «γκάφα» της Εθνικής Τράπεζας της Αυστραλίας (Reserve Bank of Australia – RBA), η οποία κατά την εκτύπωση των νέων χαρτονομισμάτων των 50 δολαρίων δεν πρόσεξε και έκανε ένα… τυπογραφικό λάθος.

Χρειάστηκαν περισσότεροι από έξι μήνες και η παρατηρητική ματιά κάποιου Αυστραλού, με τη βοήθεια μάλλον μεγεθυντικού φακού, για να εντοπιστεί το σφάλμα στα νέα 50δόλαρα της χώρας.

Σύμφωνα με το BBC, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας RBA έγραψε λάθος τη λέξη “responsibility” (υπευθυνότητα) ως “responsibilty” σε εκατομμύρια νέα χαρτονομίσματα. Η RBA επιβεβαίωσε σήμερα ότι έγινε τυπογραφικό λάθος και ανακοίνωσε ότι θα διορθωθεί στα χαρτονομίσματα που θα τυπωθούν από δω και στο εξής.

Περίπου 46 εκατ. χαρτονομίσματα με το ορθογραφικό λάθος, που τυπώθηκαν στα τέλη της περασμένης χρονιάς και αναπαριστούν την Έντιθ Κάουαν -την πρώτη γυναίκα μέλος του αυστραλιανού κοινοβουλίου- βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία σε όλη τη χώρα. Πάντως το BBC επισημαίνει ότι παρά το τυπογραφικό λάθος, τα χαρτονομίσματα θεωρούνται απολύτως έγκυρα.

Διαβάστε περισσότερα για