«Ίσως τώρα κάποιοι συνειδητοποιούν πόσο βαθύς και σκοτεινός ήταν ο λάκκος τον οποίο έσκαβαν για άλλους» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη, τον οποίο όμως δεν κατονόμασε. Την ίδια στιγμή προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τη στάση του Αλέξη Τσίπρα και τη «δημιουργική ασάφεια» για τις… φήμες που αφορούσαν στον Αλέξη Γεωργούλη. Και ο πρότερος… βίος δεν λειτουργεί υπέρ τις σιωπής.
Γράφει ο ΤΑΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ
Η τοξικότητα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλλιεργήσει, ειδικά σε θέματα όπως αυτά για τα οποία κατηγορείται ο Αλέξης Γεωργούλης (που σημειωτέον διατηρεί το τεκμήριο της αθωότητας), γυρίζει μπούμερανγκ. Η στάση Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμή μόνο ερωτήματα εγείρει. Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που η Κουμουνδούρου έχει χειριστεί άλλα ζητήματα με ένα τρόπο ιδιαίτερα περίεργο.
Δεν είναι άγνωστη άλλωστε η περίπτωση του τέως πρέσβη της Βενεζουέλας και των σεξουαλικών επιθέσεών του κατά εργαζομένων στην πρεσβεία στην Ελλάδα, που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αποσιωπήσει ευρισκόμενος, όπως ευθέως έχει καταγγείλει μια εξ αυτών, σε περίοδο «ανοδική» ως προς τα ποσοστά του τα εκλογικά.
Ήταν τότε που ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωνε τον νεοεκλεγέντα στη θέση του αποθανόντος Ούγκο Τσάβεζ, «σύντροφο» πρόεδρο Μαδούρο, ότι χειρίζεται τις υποθέσεις των σεξουαλικών επιθέσεων του τότε πρέσβη (2013) με τρόπο που δεν θα πλήξει την αριστερά στην Ελλάδα και στην Βενεζουέλα.
«Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα» έγραφε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
Και είναι αυτός ο πρότερος… βίος που εγείρει ερωτήματα σε συνδυασμό με τις αντιφάσεις που έχουν προκύψει ως προς από πότε ενημερώθηκε και τι ακριβώς γνώριζε η ηγεσία της Κουμουνδούρου για ένα θέμα ιδιαιτέρως σοβαρό. Τόσο που αν τελικά επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες του φερόμενου ως θύματος, ο φερόμενος ως δράστης κινδυνεύει με φυλάκιση άνω των 10 ετών.
Αντιφάσεις και ερωτήματα
Ο Στέλιος Κούλογλου άνοιξε τον χορό των αποκαλύψεων που αποδομούν την «οργή» και την «έκπληξη» του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εμφανίσθηκε «έκπληκτος» να διαπιστώνει ότι μια προσωπική του επιλογή έχει εμπλακεί σε ένα τέτοιο θέμα. Και επίσης εμφανίσθηκε να δρά… άμεσα και τον Αλέξη Γεωργούλη από το κόμμα και από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου; Ότι στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν πως υπήρχαν κάποιες φήμες αναφορικά με τη συμπεριφορά του και για τον λόγο αυτό τον είχε καλέσει προ διετίας περίπου ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ως επικεφαλής της ευρωομάδας, για να δώσει εξηγήσεις. Οι εξηγήσεις δόθηκαν κρίθηκαν επαρκείς και το θέμα είχε λήξει εκεί.
Η δήλωση του Στέλιου Κούλογλου οδήγησε και τον Δημήτρη Παπαδημούλη να παραδεχθεί ότι υπήρξε αυτή η συνάντηση αποφεύγοντας να προσδιορίσει αρχικά τον χρόνο που έλαβε χώρα, αλλά και να υποστηρίξει ότι ο Αλέξης Τσίπρας πληροφορήθηκε την υπόθεση μόλις τις τελευταίες ημέρες.
Σειρά πήρε η Πόπη Τσαπανίδου. Ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε τον Ιούνιο του 2022 σχετικά με φήμες που αφορούσαν τον Αλέξη Τσίπρα και περίπτωση παρενόχλησης. Όπως είπε μέχρι τον Σεπτέμβριο έγινε «έρευνα» αλλά δεν κατέληξε πουθενά.
Ουδείς γνωρίζει τι έρευνα έγινε. Ούτε και τι ήξερε ο Αλέξης Τσίπρας για να πεί τη φράση που η κ. Τσαπανίδου ανέφερε, δηλαδή ότι το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να ελεγχθεί άμεσα.
Και όλα αυτά τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι έγινε γνώστης της υπόθεσης λίγο πριν την ανακοινώσει η Ρομπέρτα Μετσόλα και θέσει υπόψη του Ευρωκοινοβουλίου το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.
Σημείωση. Οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη σε κοινή δήλωσή του, πέραν της αναφοράς στην αθωότητα του πελάτη τους, σημειώνουν και κάτι ακόμη. Ότι ο Αλέξης Γεωργούλης ενημερώθηκε από το γραφείο της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου την Μεγάλη Παρασκευή. Στις 14 Απριλίου δηλαδή.
Οπότε ή ο Αλέξης Γεωργούλης το έμαθε και δεν ενημέρωσε κανέναν αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση ή ενημέρωσε και άρα δεν έγινε γνωστό τουλάχιστον σε κάποιους τη Δευτέρα το μεσημέρι.
Σε κάθε περίπτωση το πότε ενημερώθηκε και το τι ακριβώς έμαθε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεων αφού η δημιουργική ασάφεια δεν αποτελεί καλό… παράδειγμα πολύ δε περισσότερο όταν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και τα στελέχη του κόμματός του έχουν κατ επανάληψη επιτεθεί με ακραίους μάλιστα χαρακτηρισμούς και με αναφορές σε δήθεν συγκαλύψεις για ζητήματα όπως για παράδειγμα αυτό της υπόθεσης Λιγνάδη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η υπόθεση Λιγνάδη
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει σημαία την υπόθεση Λιγνάδη. Ζητούσε παραιτήσεις και κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ευθέως για συγκάλυψη. Και αυτό όταν απομακρύνθηκε την ημέρα που έγινε η επώνυμη καταγγελία.
Η Κουμουνδούρου ζητούσε την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη. Και δεν είχε σταματήσει εκεί. Ειχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Λιγνάδης ήταν «Προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού» κάτι που αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία fake news πάνω στο οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε ένα γνωστά αφηγήματα ενώ τα τρολς του διαδικτύου και της υπόγας της Κουμουνδούρου έστηναν χάστανγκ όπως αυτό της ΝΔ-βιαστές.