Η αποψινή είναι η σημαντικότερη βραδιά στην ποδοσφαιρική ιστορία του Ολυμπιακού και άπαντες στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο», προεξάρχοντος του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, θέλουν να οδηγήσουν την ομάδα του Πειραιά σε μία ακόμη πιο σημαντική αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (22:00) την Αστον Βίλα και έχει την «πολυτέλεια» να παίξει για… αρκετά αποτελέσματα, καθώς την περασμένη εβδομάδα συνέτριψε τους «χωριάτες» στο Μπέρμιγχαμ με 4-2, στον πρώτο ημιτελικό του Conference League.

Με παρακαταθήκη τη διαφορά δύο τερμάτων, η ομάδα του Ισπανού τεχνικού θα παραταχθεί στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα από την Αγγλία -όπου εντυπωσίασε με την απόδοσή της και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Αστον Βίλα- και να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Μεντιλίμπαρ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ορτέγκα, τη θέση του οποίου αναμένεται να πάρει ο Κίνι, ενώ οι υπόλοιποι δέκα της αρχικής 11άδας αναμένεται να είναι εκείνοι που «άλωσαν» το Βίλα Παρκ.

Όσον αφορά τον Ουνάι Έμερι, θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή του Αργεντινού τερματοφύλακα και παγκόσμιου πρωταθλητή, Εμιλιάνο Μαρτίνες, ενώ εξαιρετικά αμφίβολοι είναι οι Ρότζερς, Τζανιόλο και Τίλεμανς.

Καταλυτικός παράγοντας για την πρόκριση θα είναι η πνευματική κατάσταση των ποδοσφαιριστών, με τους «ερυθρόλευκους» να υπερτερούν στον συγκεκριμένο τομέα, αρκεί να εμφανισθούν «προσγειωμένοι» και να μη… μείνουν στο Μπέρμιγχαμ.

Παράλληλα, οι παίκτες της αγγλικής ομάδας, που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο νέο Champions League, μέσω της Premier League, δεν φαίνεται να βρίσκονται σε «καλό φεγγάρι», καθώς μετά το «στραπάτσο» στον πρώτο ημιτελικό, ηττήθηκαν εκτός έδρας από την Μπράιτον με 1-0. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και στοχοπροσηλωμένοι με «καθαρό μυαλό», δεδομένου ότι ο αντίπαλος είναι μία αγγλική ομάδα που διαθέτει την ποδοσφαιρική ποιότητα για την ανατροπή.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι, Ιμπόρα, Έσε, Φορτούνης, Τσικίνιο, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κόνσα, Κάρλος, Πάου Τόρες, Ντιν, Λουίς, ΜακΓκιν, Κας, Μπέιλι, Ντιαμπί, Γουότκινς.

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)

«Προστατεύουμε το "κάστρο" μας, προστατεύουμε την ομάδα μας»

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού περιμένουν με αγωνία τον σημερινό αγώνα ρεβάνς με την Άστον Βίλα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την ημιτελική φάση του Europa Conference League. Η ΠΑΕ του Πειραιά με σημερινή ανακοίνωσή της επέστησε την προσοχή των οπαδών, ώστε να μη δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απόψε συνεχίζουμε το ευρωπαϊκό μας ταξίδι έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι
-Απαγορεύεται η χρήση λέιζερ, το άναμμα καπνογόνων, η ρίψη κροτίδων και αντικειμένων.
-Κρατάμε τις εισόδους και τις σκάλες του γηπέδου ελεύθερες.
-Πανηγυρίζουμε για τον Ολυμπιακό μας στις κερκίδες. Ο αγωνιστικός χώρος είναι μόνο για τους ποδοσφαιριστές μας σε κάθε σημείο της αναμέτρησης, ακόμα και μετά τη λήξη του αγώνα. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές και τους στηρίζουμε με τη φωνή και την ψυχή μας, όπως κάνουμε πάντα.

Οι τιμωρίες από την UEFA είναι εξοντωτικές και πρέπει όλοι μας να επιδείξουμε το αυτονόητο αίσθημα ευθύνης. Προστατεύουμε το "κάστρο" μας, προστατεύουμε την ομάδα μας. Εσείς είστε η δύναμή μας».

ΕΛ.ΑΣ.: Μόνο όσοι έχουν εισιτήρια θα πλησιάζουν το «Καραϊσκάκης»

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον σημερινό αγώνα ποδόσφαιρου μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα στις 22:00 στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μεταξύ άλλων, η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση να μην προσέρχονται στο γήπεδο φίλαθλοι που δεν έχουν εισιτήριο, ενώ ενημερώνει πως οι θύρες ανοίγουν στις 19:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εν όψει του ποδοσφαιρικού αγώνα UEFA Europa Conference League, που θα διεξαχθεί σήμερα 9 Μαΐου 2024 και ώρα 22:00 στο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης", μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ASTON VILLA και αποσκοπώντας στην ομαλή διεξαγωγή του, στη διευκόλυνση άφιξης και αναχώρησης των θεατών, καθώς και στην αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας τους, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Να μην προσέρχονται στο γήπεδο φίλαθλοι που δεν διαθέτουν εισιτήριο, ενώ περιμετρικά της αθλητικής εγκατάστασης θα έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, που θα πραγματοποιούν αυστηρούς προελέγχους.

Οι θύρες του γηπέδου ανοίγουν στις 19:00.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι θεατές (τόσο οι ενήλικοι όσο και οι συνοδευόμενοι ανήλικοι) να προσέλθουν έγκαιρα στο στάδιο και να είναι εφοδιασμένοι με εισιτήριο και έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο-πρωτότυπα) για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων ελέγχων.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν στο οδικό δίκτυο περιμετρικά του γηπέδου οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο. Για τον λόγο αυτόν, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να συνεργάζονται με τους εκτελούντες υπηρεσία τροχονόμους».