Χρειάστηκε κάποιος χρόνος, από την ανακοίνωση του νέου εγχειρήματος του Αλέξη Τσίπρα, της ΕΛΑΣ, ώστε να επιβεβαιωθεί, με τον πιο χυδαίο τρόπο, ότι παραμένει το ίδιο λαϊκιστής και αδίστακτος.

Να ΄ναι καλά οι δημοσκοπήσεις που συντόμευσαν την επιβεβαίωση, καθώς φαίνεται πως η διαφαινόμενη νέα συντριβή Τσίπρα οδηγεί στην αποκάλυψη του βαθύτερου «είναι» του κόμματος της ΕΛΑΣ. Κι αυτό εκφράστηκε με ηχηρό τρόπο στη χθεσινή ανακοίνωση του κόμματος, με αφορμή τις υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής, στην οποία το κόμμα καλούσε την κυβέρνηση να ... το βουλώσει.

Όπως σχολίασε η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη στον ΣΚΑΪ, η φράση αυτή «εκφράζει επίσημα το κόμμα» και δεν θα υπήρχε, «αν οι δημοσκοπήσεις ήταν καλές». Όπως συμπλήρωσε, ερμηνεύοντας τη στάση της ΕΛΑΣ, «πάμε ανάποδα, γιατί πρέπει να συγκρουστούμε».

Το σίγουρο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει συγκρουστεί εδώ και καιρό με την αλήθεια και τον όποιο σοβαρό πολιτικό λόγο, αλλά φαίνεται η αλαζονεία υπερισχύει της μάθησης.