Ενδεχομένως η αγωνία εν όψει της Κυριακής των ευρωεκλογών να έχει προκαλέσει τεράστιο άγχος. Ίσως πάλι να βλέπει ότι οι περιοδείες του δεν απασχολούν κανέναν κάτοικο των περιοχών που επισκέπτεται και έτσι να κατανοεί ότι το όνειρο της ανατροπής καταποντίζεται μαζί με αυτό του πήχη του 17%. Μπορεί στο τέλος της ημέρας αυτό να είναι και το πραγματικό του πρόσωπο.

Ο λόγος για τον Στέφανο Κασσελάκη, που εμφανίζεται να ποντάρει όλα τα λεφτά του στον βούρκο, στη λάσπη, στα fake news, στον λαϊκισμό και την τοξικότητα μαζί με μεγάλες –υπερβολικά μεγάλες– δόσεις καταστροφολογίας. Και που πλέον προχωρεί σε χυδαίες αναφορές όπως αυτή για τους υπουργούς «που σκοτώνουν παιδιά» ή σε αναφορές ότι θα… ξεσκίσει, όποιον πειράξει –ποιος άραγε και γιατί– τους υγειονομικούς.

Οι δύο αυτές αναφορές ήρθαν να προστεθούν στην προσωπική επίθεση που εξαπολύει καθημερινά στον πρωθυπουργό με ένα είδος τσαμπουκά που θα μπορούσε να αποτυπωθεί στη φράση: έλα να μετρηθούμε, ρε. Εμφανίζεται να πουλά ένα είδος μαγκιάς, ξεπατικώνοντας θα έλεγε κανείς τον «έπρεπε να τον θάψει τρία μέτρα κάτω από τη γη» Παύλο Πολάκη.

Μπορεί οι νέοι επικοινωνιολόγοι να του είπαν ότι μετά τα προσωπικά δράματα του ξεριζωμού και του ότι κλαίει, καλό θα ήταν να δείξει πυγμή. Όμως περισσότερο αυτά που κάνει και αυτά που λέει δείχνουν πανικό. Έναν πανικό για το τι θα γίνει έπειτα από 30 ημέρες. Τι θα γίνει δηλαδή την επομένη της Κυριακής των ευρωεκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ αν τα παραμύθια που πουλά στην Κουμουνδούρου δεν βρουν ανταπόκριση.

Είναι και αυτός ο Αλέξης Τσίπρας που κάθε φορά ρίχνει και μια σφαλιάρα, έστω και ξώφαλτση ενίοτε, είναι και αυτοί που περιμένουν να γυρίσει ο πρόεδρος της… καρδιάς τους. Είναι και αυτά τα στελέχη που τον αμφισβητούν και τον περιμένουν στη γωνία των οδών 9ης και 10ης Ιουνίου. Δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος για να ξεπεράσει τα όρια.

Το πρόβλημα είναι πως αν συνεχίσει να πολιτεύεται όπως ο Τραμπ και διαπιστώσει πως η Ελλάδα δεν είναι ΗΠΑ, τότε θα είναι αργά για τον ίδιον. Ακόμη όμως και αν δεν αμφισβητηθεί εσωκομματικά –πράγμα δύσκολο– ή αν καταφέρει να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει καταγραφεί ως ο τοξικότερος αρχηγός πολιτικού κόμματος, ξεπερνώντας και αυτούς που βρίσκονται δεξιά της ΝΔ και αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.

Υγ.: Η ταύτιση θέσεων που έχει πλέον με τον Κυριάκο Βελόπουλο θα πρέπει να προβληματίσει τους συντρόφους που έχουν απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.