“Οι Αρχές να δώσουν άμεσα τα στοιχεία των 213 βιαστών και υποψήφιων βιαστών της 12χρονης”, ζητά, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνεχίζοντας την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Παρά την κατηγορηματική θέση της κυβέρνησης για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την εκφρασμένη πεποίθηση για “καμία ανοχή στους βιαστές”,  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να κάνει λόγο για “κάλυψη” από τις Αρχές, σημειώνοντας ότι “δεν χωράνε άλλες καθυστερήσεις και υπεκφυγές- όπως έγινε στην περίφημη υπόθεση Λιγνάδη”.

Αναλυτικά σημειώνεται στην ανακοίνωση:

“Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη τις αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος παιδοβιαστών στην Αθήνα.

Είναι ένας εξαιρετικά αποκρουστικός κρίκος σε μια αλυσίδα ανάλογων ιστοριών που υπογραμμίζουν την ανάγκη για ισχυρό κοινωνικό κράτος, πολιτικές προστασίας των πιο αδύναμων και πάταξη των πρακτικών εκμετάλλευσης που συχνά οδηγούν σε απάνθρωπες ατραπούς.

Αυτή τη στιγμή προέχει η αποφασιστική στήριξη του 12χρονου θύματος και της οικογένειάς της. Βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης για να μην μείνει καμία σκιά συγκάλυψης ή ανοχής.

Αυτή τη στιγμή προέχει η αλήθεια. Οι Αρχές αφού καθυστέρησαν στην ανακοίνωση των στοιχείων των δύο συλληφθέντων για το βιασμό ενός 12χρονου παιδιού, θολώνουν τα νερά για τους 213 υποψήφιους βιαστές του.

Το ερώτημα είναι απλό: ποιους καλύπτουν και δεν δίνουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα ώστε να δώσουν τη δυνατότητα της αναγνώρισης στο θύμα και σε άλλα ενδεχόμενα θύματα.

Δεν χωράνε άλλες καθυστερήσεις και υπεκφυγές- όπως έγινε στην περίφημη υπόθεση Λιγνάδη. Ας το γνωρίζουν αυτό οι Αρχές, ο αρμόδιος Υπουργός και η κυβέρνηση συνολικά”.