Για «στείρα αντιπολίτευση κατηγόρησε ο Άκης Σκέρτσος τα κόμματα τα οποία καταψήφισαν στη Βουλή τη ρύθμιση για την προστασία των ανηλίκων στα social media.
«Η αντιπολίτευση έδειξε ένα από τα χειρότερα πρόσωπά της», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «MEGA NEWS 104,6», για τη στάση που κράτησαν τα κόμματα στη Βουλή, κατά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.
Κληθείς δε να απαντήσει εάν η καταψήφιση του νομοσχεδίου από την αντιπολίτευση αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της αντιπολίτευσης. Ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεών του».
«Μέχρι σήμερα οι γονείς δεν είχαν καμία βοήθεια. Εμείς τους δίνουμε εργαλεία να προστατεύσουν τα παιδιά τους», ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος για τη σχετική ρύθμιση για τον περιορισμό στην πρόσβαση των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2027. Όπως είπε, ήταν «υποχρέωση» της πολιτείας.
Ζήτημα δημοκρατίας
«Μιλάμε για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Για ένα ζήτημα όχι μόνο ψυχικής υγείας, αλλά για ένα ζήτημα δημοκρατίας», τόνισε κάνοντας λόγο για ένα «θολό τοπίο» και μία «ψηφιακή ασσυμετρία» που επικρατούσε μέχρι σήμερα σε βάρος των χρηστών και των οικογενειών τους από πανίσχυρους επιχειρηματικούς κολοσσούς.
«Η κυβέρνηση είπε "ως εδώ" επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, συμπληρώνοντας ότι αν οι πλατφόρμες δεν συμμορφωθούν με την υποχρέωση που έχουν, κινδυνεύουν με πρόστιμα ύψους έως και 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων επί του ετήσιου τζίρου τους. «Εδώ δεν μιλάμε για χάδια», είπε.
Ο κ. Σκέρτσος, αν και αναγνώρισε ότι «καμία απαγόρευση δεν οδηγεί σε 100% συμμόρφωση», υπογράμμισε πως «όλοι θα κριθούμε για την αποτελεσματικότητά μας στην εφαρμογή της ρύθμισης».