Θερμή ήταν η υποδοχή του Γρηγόρη Δημητριάδη από την τοπική κοινωνία της Ξάνθης.
«Η Νέα Δημοκρατία είναι 52 χρόνια κόμμα εξουσίας. Από το 1821 και μετά, δεν υπάρχει κανένα κόμμα το οποίο να έχει μείνει στην κορυφή 52 χρόνια. Όλα τα άλλα κόμματα έχουν κάνει κύκλους. Εμείς είμαστε οι μόνοι που έχουμε μείνει», ήταν τα λόγια που απηύθυνε, προχθές, από την Ξάνθη, όπου είχε σειρά επαφών με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματίες και ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ανοιχτή συζήτηση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρο Τσιλιγγίρη, παρουσία του δημάρχου της πόλης, Ευστράτιου Κοντού, του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Γιάννη Βουτσινά, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, καθώς και νέων της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Στην εποικοδομητική συζήτηση τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών, με έμφαση στην ακρίβεια, στο ενεργειακό κόστος, στο στεγαστικό πρόβλημα, αλλά και στην ανάγκη ουσιαστικότερης επικοινωνίας μεταξύ κεντρικής διοίκησης και περιφέρειας.
Ο Γρηγόρης Δημητριάδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην περίοδο της πανδημίας και στις προκλήσεις που αντιμετώπισε τότε η χώρα, ενώ μίλησε και για την αποχώρησή του από την κυβέρνηση το 2022, υπογραμμίζοντας την πρόθεσή του να προστατεύσει την παράταξη εν όψει των εκλογών του 2023. Επανέλαβε δε την προσήλωσή του στις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, εξ ου και συνεχίζει τις επισκέψεις του σε όλη τη χώρα.
Ακρίβεια, στέγαση και ενέργεια στο επίκεντρο της συζήτησης
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στη σχέση της Αθήνας με την περιφέρεια, με τον ίδιο να επισημαίνει την ανάγκη για άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών, ειλικρίνεια και ουσιαστική αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη τεκμηριωμένων λύσεων, στην ενίσχυση της προσφοράς κατοικιών και στην αξιοποίηση τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, καθώς και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την παρουσία τους. Στην προσφώνηση του Γρηγόρη Δημητριάδη έκανε ειδική αναφορά στη συνεργασία τους, τονίζοντας τη συμβολή του στην ανάδειξη και αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή.
«Για εμένα η ΝΔ είναι η μεγάλη μου οικογένεια. Είμαι παράταξη και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Με ό,τι δυνάμεις έχω, θα γυρίσω όλη τη χώρα, θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω για να βοηθήσω», ήταν η κατακλείδα της ομιλίας του κ. Δημητριάδη στην κατάμεστη αίθουσα του παλιού Δημαρχείου Ξάνθης.