Ο Μίλτος Ζαμπάρας παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να προσχωρήσει στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαδοχή στην Αιτωλοακαρνανία.

Την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Μίλτος Ζαμπάρας, γνωστοποιώντας παράλληλα την απόφασή του να προσχωρήσει στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πλέον βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας έκανε γνωστή την απόφασή του με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξηγώντας ότι επιλέγει να συνεχίσει την πολιτική του πορεία από ένα νέο σημείο. Η αποχώρησή του από τη Βουλή ανοίγει παράλληλα το ζήτημα της διαδοχής στην έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, με τον Γρηγόρη Θεοδωράκη να προηγείται στη σειρά των επιλαχόντων και τον δημοσιογράφο Γιώργο Βαρεμένο να ακολουθεί.

Με ανάρτηση βίντεο στα social media ο Μίλτος Ζαμπάρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να προσχωρήσει στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα.

Η δήλωση

Ο πρώην πλέον βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στην ανάρτησή του αναφέρει πως «το να κλείνεις μια πόρτα δεν σημαίνει ότι φεύγεις. Σημαίνει ότι επιλέγεις να ανοίξεις το δρόμο για κάτι που πιστεύεις.Αφήνω σήμερα πίσω μου μια θέση. Όχι όσα με έφεραν μέχρι εδώ».

«Από σήμερα, συνεχίζω από ένα νέο σημείο. Με τον Αλέξη Τσίπρα. Με την ΕΛΑΣ» τονίζει ο Μίλτος Ζαμπάρας.

Οι επιλαχόντες του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία

Σημειώνεται πως μετά την παραίτηση Ζαμπάρα πρώτος επιλαχών στην Αιτωλοακαρνανία για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Γρηγόρης Θεοδωράκης επίσης στέλεχος της ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα, τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος.

Δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει τονίσει πως η ΕΛΑΣ δεν θα εκπροσωπηθεί σε αυτή τη Βουλή, ο Γιώργος Θεοδωράκης δεν αναμένεται να αποδεχθεί την έδρα, οπότε δεύτερος επιλαχών είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Βαρεμένος.