Η Ναταλία Γερμανού εξέφρασε την οργή της στο «Καλύτερα δε γίνεται» για την υπόθεση της ΜΚΟ που φέρεται να συγκέντρωνε δωρεές για άρρωστα παιδιά, χωρίς το σύνολο των χρημάτων να φτάνει στις οικογένειές τους.

Η παρουσιάστρια μίλησε για την απάτη και την εκμετάλλευση του πόνου των γονιών και της ευαισθησίας όσων προσφέρουν οικονομική βοήθεια.

«Υπάρχει μια πολύ ξεχωριστή θέση στην κόλαση γι’ αυτούς τους ανθρώπους που παίζουν με τον πόνο των οικογενειών και με την υγεία άρρωστων παιδιών». Με αυτή τη φράση, η παρουσιάστρια του Alpha αποτύπωσε την αγανάκτησή της για όσα έχουν γίνει γνωστά σχετικά με τις φιλανθρωπικές δωρεές και τη διαχείρισή τους.

Το θέμα απασχόλησε την εκπομπή από την έναρξή της, με τη Ναταλία Γερμανού να απευθύνεται στους τηλεθεατές και να αναφέρεται στα χρήματα που έδιναν πολίτες, πιστεύοντας ότι στηρίζουν παιδιά με προβλήματα υγείας.

«Ελπίζω να είστε σε καλή διάθεση. Φαντάζομαι κι εσείς ελαφρώς εξοργισμένοι, όπως κι εμείς, με αυτό το νέο σκάνδαλο που μας ήρθε στο κεφάλι με την ΜΚΟ που υποτίθεται ότι έπαιρνε τα χρήματα, και τα δικά σας και τα δικά μας, για να φροντίσει άρρωστα παιδάκια. Πλην όμως όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ναταλία Γερμανού.

Στη συζήτηση παρενέβη ο Θοδωρής Βγενής, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέρος των χρημάτων που φέρεται να μην έφτανε στους ανθρώπους για τους οποίους προοριζόταν. Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στην εκπομπή, το συγκεκριμένο ποσοστό ανερχόταν περίπου στο 88% των δωρεών.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Παναγιώτη Ραφαηλίδη, που στάθηκε τόσο στην εκμετάλλευση της διάθεσης των πολιτών να βοηθήσουν όσο και στη θέση όσων είχαν στηρίξει δημόσια τις σχετικές εκκλήσεις. Όπως είπε, άνθρωποι που πίστεψαν στον σκοπό των εράνων έδωσαν χρήματα και αναδημοσίευσαν το περιεχόμενό τους, αγνοώντας όσα καταγγέλλονται σήμερα.

«Ειδική θέση στην κόλαση. Γιατί δεν φτάνει που σαν απατεώνας με κάνεις και μένα συνένοχο, και εμένα και εσένα. Δηλαδή δεν σου φτάνει που εκμεταλλεύεσαι το πιο ευαίσθητο πράγμα και την πιο ευαίσθητη κίνηση που κάνει ο καθένας με το υστέρημά του, θες και συνένοχους. Εν αγνοία τους. Τον πιστέψαμε, τον ανεβάσαμε, τον αναδημοσιεύσαμε, πληρώσαμε», είπε ο συνεργάτης της εκπομπής.

Η Ναταλία Γερμανού συμφώνησε με τον συνεργάτη της και επανήλθε με ακόμη πιο σκληρά λόγια για όσους, εφόσον επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες, φέρονται να αξιοποίησαν την αγωνία οικογενειών με άρρωστα παιδιά για να συγκεντρώσουν χρήματα.

«Το είπες πάρα πολύ ωραία. Υπάρχει μια πολύ ξεχωριστή θέση στην κόλαση γι’ αυτούς τους ανθρώπους που παίζουν με τον πόνο των οικογενειών και με την υγεία άρρωστων παιδιών. Ειδική θέση στην κόλαση και εύχομαι να μη βγείτε από τη φυλακή ποτέ. Να μη δείτε το φως του ήλιου ποτέ, ειδικά εσείς. Δηλαδή να μη βρεθεί ούτε τόση δα τρυπούλα», δήλωσε η Ναταλία Γερμανού.