Ετοιμος για όλες τις πολιτικές αθλιότητες «δηλώνει», σε κάθε ευκαιρία, πως είναι ο ανερμάτιστος – πολιτικά– επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Η είδηση θα ήταν ο –κατά δήλωσή του–αδιαμεσολάβητος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να επιδείξει ενσυναίσθηση, πολιτική σεμνότητα και σεβασμό στους πολιτικούς αντιπάλους. Οχι, ο αστακοκαραβοκύρης από το Μαϊάμι βλέπει παντού εχθρούς και φαντάσματα να τον κυνηγούν. Εχθροί του –τουλάχιστον αυτό δείχνει ο σύντομος πολιτικός βίος του – είναι όσοι: 

- Δεν τον δέχονται ως «μεσσία» που θα σώσει την Ελλάδα από τον «κακό Μητσοτάκη». 

- Δεν ασπάζονται τα μπακαλίστικα οικονομικά που ξεφουρνίζει κάθε τόσο, που μεταξύ μας είναι η επιτομή της χρεοκοπίας, εάν και εφόσον είχε ποτέ τη δυνατότητα να τα εφαρμόσει. 

- Δεν γοητεύονται από τις πολιτικές κοτσάνες που τις πετάει πιο γρήγορα κι από τη σκιά του. 

- Δεν καταλαβαίνουν (!) τις απανωτές γκάφες του. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς: Τη Βόρεια Κύπρο. Την... εμπνευσμένη δήλωσή του ότι οι δαπάνες για την Υγεία πρέπει να είναι «τουλάχιστον 5%», την ώρα που η τελευταία καταγραφή της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει πως το 2022 ήταν 5,2% και το 2023 5,8% του ΑΕΠ. Που μπέρδεψε τον Ηράκλειτο με τον... Ηρόδοτο. Που δεν ήξερε ποιος είναι υπουργός Ναυτιλίας. 

- Ψήφισαν Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία. Κάποιος, ωστόσο, πρέπει να τον ενημερώσει, γιατί τότε, μάλλον, απουσίαζε από τη χώρα, ότι το 2019 και το 2023 οι πολίτες ψήφισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό και με καθαρή αυτοδυναμία. Σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, οι πολίτες καταδίκασαν με την ψήφο τους τον λαϊκίστικο και τοξικό ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν νομίζει πως επί ημερών του «άλλαξε» το κόμμα, κοροϊδεύει τον κόσμο. Εκτός αν εννοεί ότι άλλαξε προς το χειρότερο, που είναι και το ακριβές. 

Πάμε τώρα και στα φαντάσματα που νομίζει ότι τον κυνηγούν. Σε αυτήν την (φανταστική) κατηγορία ανήκουν: 

- Οσοι τον ρωτάνε γιατί ο πρόεδρος με τα «καθαρά χέρια» –κατά δήλωσή του– δεν έχει καταθέσει το «πόθεν έσχες» του. 

- Οσοι του επισημαίνουν ότι αυτές οι οικονομικές θεωρίες που ο αθεόφοβος τις έχει «βαφτίσει» οικονομικό πρόγραμμα μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό –όχι σαν αυτές που εμφανίστηκαν στη βάφτισή του– με εκείνα τα αλήστου μνήμης θηριώδη προγράμματα Θεσσαλονίκης που έταζε αφειδώς ο προκάτοχός του, Αλέξης Τσίπρας. 

- Οσοι του λένε ότι η αφόρητη προβολή του «εγώ» του δεν συνιστά πολιτική πρόταση αλλά πρόταση για πρωινάδικο. 

- Οσοι σύντροφοί του σηκώνουν τα χέρια ψηλά με τη φύρδην μίγδην μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, που από κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς έχει γίνει κόμμα Ι.Χ. και δη lifestyle. 

- Οσοι χτυπάνε καμπανάκια και καμπάνες για την πρεμούρα του να διαφημίσει τη «νέα ιδεολογία» που πρεσβεύει: «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» και ξερό ψωμί. 

- Οσοι μέσα στο κόμμα του τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη από τη δική του. Τότε ποιος είδε τον Στέφανο και δεν φοβήθηκε. Αλλους τους ξεμπροστιάζει δημόσια –πολιτική κριτική αποκαλεί αυτήν την καινοφανή τακτική– κι άλλους τους στέλνει στο ταμείο ανεργίας απολύοντάς τους. 

- Τέλος, δεν μπορεί να χωνέψει τη φυγή του μισού ΣΥΡΙΖΑ μόλις κατάλαβαν με τι έχουν να κάνουν. Οι σφοδρές επιθέσεις του και η ξινίλα του για τα στελέχη που δημιούργησαν τη Νέα Αριστερά επιβεβαιώνουν όσους υποστηρίζουν ότι ο «αδιαμεσολάβητος» Κασσελάκης νόμιζε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολυεθνική εταιρεία και όχι ένα κόμμα με συλλογικά όργανα, καταστατικό, κανόνες και ιστορία. 

Συμπερασματικά: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος. Τόσος ήτανε», που λέει κι ο Μανώλης Αναγνωστάκης. Οι άλλοι ας πρόσεχαν όταν τον έβγαζαν πρόεδρο... Τώρα είναι αργά για δάκρυα, αφήστε που κι αυτό το κάνει καλύτερα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος σε κάθε εμφάνισή του σε ανάλαφρες εκπομπές «κλαίει γοερά» για διάφορα...