χυδαίος (ο)

1. αυτός που επιδεικνύει ιδιαιτέρως κακή συμπεριφορά αδιαφορώντας για τους κανόνες της ηθικής και της ευπρέπειας «ο Στέφανος φαινόταν χυδαίος από την αρχή οπότε καθόλου δεν με εξέπληξε η συμπεριφορά του» 2. πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν ξέρω αν ο Κασσελάκης έχει τα φόντα να γίνει καλύτερος χυδαίος από τον Τσίπρα» 3. μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «να είσαι σίγουρος ότι όλες οι διαφορές των χυδαίων είναι επιφανειακές και ότι κατά βάθος είναι όλοι τους ίδιοι»

Δεν νομίζω ότι κάποιος που ενδιαφέρεται και ενημερώνεται, έστω και λίγο, για την ελληνική πολιτική ένιωσε κάποια έκπληξη από την αναφορά του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα σε «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά». Οχι μόνο επειδή η χυδαιότητα είναι συνώνυμη με το κόμμα του οποίου ηγείται αλλά και επειδή ο ίδιος έδειξε το ποιόν του με το καλημέρα όταν συστήθηκε ως μέλος οικογένειας οικονομικά κατεστραμμένης από το «παραδικαστικό κύκλωμα», ενώ στην πραγματικότητα οι δικαστικές περιπέτειες του πατέρα του απλώς μετέτρεψαν την πολύ πλούσια οικογένειά του σε ευκατάστατη. Και σαν να μην έφταναν η κομματική και η έμφυτη ροπή στη χυδαιότητα, ήρθε και η αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου να αναστατώσει τον παπατζή από το Μαϊάμι, καθώς τώρα πια οι πολιτικοί με «καθαρά χέρια» που κυκλοφορούν ελεύθεροι είναι δύο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει ότι το κοινό στο οποίο απευθύνεται δεν είναι και πολύ διαφορετικό από το κοινό στο οποίο απευθύνονται οι ακροδεξιοί, οι εθνικοσοσιαλιστές και οι υπόλοιποι ακραίοι λαϊκιστές, οπότε προσπαθεί να πλειοδοτήσει σε τοξικό λόγο. Αν μάλιστα υπολογίσετε και τις αποκαλύψεις για τα χρέη του μπαμπά στην εφορία, θα καταλάβετε ότι οι φονιάδες υπουργοί είναι πιθανότατα μόνο η αρχή.

Απορίες

Ξέρει κανείς να εξηγήσει γιατί οι «ευαίσθητοι» που διαδηλώνουν για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας δεν ζητούν το μόνο που σίγουρα θα σταματούσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ; Ξέρει κανείς γιατί ποτέ οι «ανθρωπιστές» διαμαρτυρόμενοι δεν ζητούν την απελευθέρωση των ομήρων που ακόμα κρατούν οι τρομοκράτες της Χαμάς;

Η καλύτερη εποχή για... αποφυλάκιση

Η ελληνική μίνι νύχτα των κρυστάλλων στην οποία φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο «ισραηλινών συμφερόντων» και κατέβασαν τις τζαμαρίες του είναι μια επιβεβαίωση του ότι ο Μιχαλολιάκος δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη εποχή για να αποφυλακιστεί.

Ετοιμες για καριέρα

Είδα αποσπάσματα από εκείνη την εκπομπή στην οποία διαγωνίζονται κοπέλες που θέλουν να κάνουν καριέρα ως παρουσιάστριες και διαπίστωσα ότι είναι τόσο αμόρφωτες, ακαλλιέργητες και ατάλαντες που είναι απολύτως έτοιμες για καριέρα στην τηλεόραση.