Κάλυψη στον Στέφανο Κασσελάκη και τη χυδαία δήλωση του για την τραγωδία στα Τέμπη ότι «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά» πρόσφερε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, με την απίστευτη.... επιχειρηματολογία πως πρόκειται για μια φράση που «σε έναν προφορικό λόγο τη λες για αμέλεια ή και θετικά. Δεν έχετε ακούσει νέα παιδιά να λένε "αυτό το παγωτό σκοτώνει";»

Ισχυρίστηκε δε, μιλώντας στον  ΣΚΑΪ, πως οι σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «έχουν παρερμηνευτεί σκοπίμως για να δημιουργηθεί μια τοξική επίθεση από την άλλη πλευρά» και αφορούσαν τις «αμέλειες που δημιούργησαν την τραγωδία στα Τέμπη». «Ο κ. Κασσελάκης βάζει στην πολιτική συζήτηση κάτι που είναι πολιτικό αίτημα, ότι δεν μπορεί να διαιωνίζεται το καθεστώς ατιμωρησίας», προσπάθησε να εξηγήσει ο Άρης Σπηλωτόπουλος.

Ακολούθως έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «πρώτη φορά ένας πολιτικός αρχηγός λέει με διαφανή τρόπο ότι αυτή είναι η ζωή μου». «Δεν έχει να κρύψει τίποτα. Ο κ. Κασσελάκης λειτουργεί με ένα τρόπο διαυγή και κρυστάλλινο», είπε και ανέφερε ότι «η διαφάνεια ξενίζει». Εκτίμησε δε πως «ο κ. Κασσελάκης έχει ένα μεγάλο στοίχημα, σταδιακά να εκφράσει όλον τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο».

Στο σημείο αυτό είπε ότι «ο μεσαίος χώρος μετακινείται. Δεν κατανέμεται δίκαια και ισομερώς η ανάπτυξη. Ένα μεγάλο κομμάτι της μεσαίας τάξης διαρκώς φτωχοποιείται και ένα πολύ μικρό κομμάτι έχει πάει προς τα πάνω».

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει «αποστασιοποιηθεί από τη ΝΔ τόσο πολιτικά όσο και ψυχικά», θεωρώντας ότι «ο μεσαίος χώρος δε βρίσκεται στη ΝΔ με τη σημερινή της μορφή».

Τέλος, ο Άρης Σπηλωτόπουλος αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη στις ευρωεκλογές λέγοντας ότι αυτή «σηματοδοτεί μια ανάγκη της ΝΔ εντελώς καιροσκοπική να κλείσει τις διαρροές προς την άκρα δεξιά».